Svarene du ikke får på Facebook

Det gjelder i høyeste grad meg selv. Men det gjelder ikke minst deg. Det gjelder oss alle. Hvorfor lytter vi ikke? Er vi blitt så sløve at vi lar Facebooks minnefunksjon huske alt for oss?

Du kjenner garantert følelsen: Du sitter på kafé med en god venninne eller kamerat du ikke har sett på en stund. Så selvfølgelig spør du hvordan det går, og etter et fåtalls minutter kommer den snikende. Følelsen som forteller deg at dette er fakta du allerede burde ha oversikt over. Disse tingene kan du da fra før! Dette har hun sikkert fortalt deg ørten ganger! 

Og den følelsen er i hvert fall for min del helt pyton. Jeg håper da virkelig det gjelder deg også.

Hva skjedde med å lytte?

Har vi blitt så forutinntatte at vi tror Facebook minner oss på alt vi trenger å vite om relasjonene i livet vårt? Jeg skal si meg selv og deg selv én ting: Følelser eksisterer ikke der, bak en smarttelefon eller en pc-skjerm. Der eksisterer kun fornuft basert på et tosifret datasystem. Kald logikk, om du vil. Det er ikke der du finner nyansene, latterne, mellomrommene, smerten, avstanden, nærheten mellom mennesker. Det er ikke der du får klapp på skulderen eller en god klem. (Husk at Facebooks «like»-tommel kun er et visuelt produkt av en datakoding, kjære deg).

De virkelige emosjonene finnes ute i det virkelige liv. Og hvis du faktisk er så interessert i å høre hvordan det går med venninnen eller kameraten din, så foreslår jeg at du øver deg på å høre etter hva som virkelig blir sagt. Har du testet ut å stille spørsmål, nesten som å intervjue en du tror du kjenner godt? Tro meg: svarene kan overraske! Hvorfor? Fordi vi så innmari ofte tror vi vet alt, «vi har jo sett det på Facebook».

Hva hvis det du har «sett på Facebook» kanskje har en historie bak, eller bunner i en virkelighet som er stikk motsatt? Inviter venninna di på kaffe nå (helst i går) og still spørsmålene du tror du vet svaret på. Spørsmålene du kunne ønske du visste svaret på – og spørsmålene du ikke tør å stille. Og husk svarene. Bry deg om folka rundt deg. Vis interesse. Gjør det nå!

Du er aldri den mest interessante personen i livet ditt. Det er tvert imot menneskene du møter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close