Skap nå! 5 tips for økt kreativitet

Lyst å skape noe, men usikker på hvordan? Her har du noen enkle tips du kan bruke for å booste kreativiteten!

Når jeg har det vanskelig blir jeg med ett mer kreativ. Jeg vet ikke hvordan det har seg slik, men det er som om tyngden åpner en regnbuefarget dør og lar alt av slørete tanker og døsige fargesprakende drag finne veien inn i livet mitt. Det er så deilig!

Kanskje har du kjent at du har lyst til å finne skaperglede? Eller tid til å skape? (Sistnevnte er neimen ikke så lett – det vet jeg alt om).

Her har du mine enkle tips!

1. Humørtavler. Jeg elsker Pinterest. Å kunne samle sammen bilder til et virtuelt fotobibliotek er helt herlig for en kreativ sjel. Prøv selv! Lag dine egne humørtavler bestående av forskjellige temaer. Selv har jeg laget en serie med såkalte «mindsets», ett for morgener, ett for glade dager, ett for kvelder, ett for ro, ett for ettermiddager, ett for åpenhet. Det er terapi å titte innom, og oppdatere disse tavlene innimellom.

2. Samle dikt og lese dem. Jeg har alltid satt stor pris på litterær kunst i kortformat. Dikt er vakre, spot on, og sier noe om de fleste av oss. Heldigvis har Instagram-kontoen @renpoesi gjort det enkelt å finne gullkorn. Her finner du mange fine dikt, som kanskje gir deg skrivelyst?

3. Skriv litt, hver dag. Apropos skriving. Kanskje har du ørten ideer i skuffen fra før av, kankskje ingen. Det er underordnet. Skriving er sunt, gir perspektiver, og setter igang prosesser som gjør godt for de små grå. Du trenger ikke bli den nye Hamsun. Det holder å tulleskrive, eller skrive en setning om det du er glad over i livet.

4. Fordyp deg. Enten det er i én artist, en bok, et forfatterskap, en tv-serie – jeg tror det er sunt å finne motvekten til multitasking, nemlig monotasking. Sett av litt tid i uken (eller kanskje daglig), og dykk inn i et univers du er nysgjerrig på. Her er mulighetene mange! Kanskje du vil lære mer om universet? Når vi fordyper oss trener vi opp evnen til å fokusere og konsentrere oss om ting (noe som er bra for både studenter og i arbeidslivet forøvrig!). For tiden fordyper jeg meg i Joni Mitchells låtskrivingsunivers – herlig!

5. Ta bilder. Ofte, sjelden, eller innimellom. Det er helt okei. Men det å ta bilder (enten det er til historien din på SnapChat, Instagtam, eller i familiebursdag – så trener du øyet ditt til å se visuelle harmonier. Du vil etter hvert forstå mer av det gylne snitt, portretter, bakgrunner og lysforhold. Og med ett er du et skapende individ.

Så, der har du dem. 5 enkle punkter som jeg sverger til når energien bobler – eller når jeg må kjempe dem frem.

Jeg gjør for tiden mine kreative skriblerier på en egen blogg, Tankeflaske. Sjekk gjerne ut om du ønsker å se min bloggings svar på Instagram.

Lykke til med skapergleden!  Hva er dine beste tips?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close