Vil du belønnes for å lære?

Tenk om mobilen din gikk fra å forstyrre deg i lesingen til å gi deg bedre karakterer. Ønsketenkning sier du? Vel, redningen er her allerede.

Det er ingen hemmelighet at smarttelefonene våre stjeler oppmerksomheten vår. Vi får varslinger om meldinger, oppdateringer, spill, nyheter og veldig mye mer – og det gjennom hele døgnet.Det er sunt å følge med og viktig å være oppdatert. Men ikke når det går ut over det å oppdatere seg på de riktige tingene, som å studere for eksempel.

Vi sjekker i snitt mobilen vår 150 ganger per dag. Ofte når vi trenger en distraksjon i en kjedelig forelesning, eller når vi ikke orker å forholde oss til virkeligheten. For oss som studerer kan det bli få alvorlige konsekvenser.

Fra plagsom til pådriver

Heldigvis har noen studenter gjort noe med akkurat dét. Appen Hold, som i disse dager lanseres på alle Norges høgskoler og universiteter, belønner deg for å studere. For hvert 20. minutt du ikke bruker telefonen din på studiestedet ditt, får du ett poeng. Poengene kan du bruke til å få gratis produkter og andre spennende tilbud fra blant andre Coca-Cola og Wasa. I stedet for å straffe deg for å ikke følge med, er fokuset hvordan du selv kan gjøre en endring for bedre studievaner.

Finner flytsonen

computer-1185637_1280.jpg

Noe av det beste jeg vet med å studere, er de øyeblikkene, minuttene, kanskje også innimellom timene, der jeg er i flytsonen. Der jeg ikke enser tid og sted, men kjenner at jeg faktisk får gjort noe. Jeg tror Hold kan hjelpe oss å finne den flytsonen oftere. På kort sikt vil vi kanskje få bedre studievaner, men kanskje vil også slike løsninger gjøre det lettere for oss å fokusere, også på andre områder? Hold tror jeg kan bidra til å gjøre dine mobilvaner i alle fall litt mindre vonde å vende.

Jeg tror vi har godt å bli mer bevisst på å logge av, oftere. Og jeg tror Hold er et nødvendig hjelpemiddel til akkurat det. Derfor har jeg frivillig inngått et lite samarbeid med teamet. Fordi jeg har troen på dette.

Så kan kanskje studiene, samtalene, stundene vi har med hverandre bli litt mer ekte, gå litt langsommere og kanskje gjøre det lettere for oss å fordøye alle øyeblikkene vi har foran oss?

Vil du prøve?

Sjekk hvordan det gikk da jeg gikk en hel helg uten å sjekke Facebook!

// Jeg samarbeider med Hold, men har valgt blogging og samarbeid helt frivillig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close