Hva er du takknemlig for?

Nå har jeg har fått et nytt år. Du har fått et nytt år. Som forhåpentligvis skal fylles med glede og gode stunder. Dette året skal bli takknemlighetens år!

Hvor deilig føles det ikke å si takk, mens smilet brer om seg? Jeg er alltid litt ettertenksom på denne tiden. Det knirker liksom ekstra godt i husveggene, alt taktfast blir smått ustøtt – og rørlig. Kanskje er det vissheten om overganger og nye, blanke ark. Kanskje er det resultater av flere uker i dvale, vekk fra hverdagen. På godt og vondt.

Jeg vet ikke, men jeg vet i alle fall én ting: At jeg har lyst til å bruke denne smått ubrukelige følelsen til noe. Og jeg har lyst til å kickstarte året. Jeg har bestemt meg for at 2016 skal bli takknemlighetens år. Gleden skal seire over frykten.

Derfor satte jeg meg ned, fyrte opp noe herlig musikk til ørene, og skrev ned det som gjør meg takknemlig.

TAKK!

Jeg er takknemlig for at jeg har så mange gode venner nær meg. Dere vet hvem dere er.
Takk for alle gode samtaler, øyeblikk, latterstunder, tekopper, og alt i mellom.

Jeg er takknemlig for å tenke på at jeg får besøk av flere gode venner i Krs dette året.
Jeg er takknemlig for at jeg verdsetter vennene mine og liker å være sosial.

Jeg er takknemlig for at jeg har styrke til å holde ut når ting er tøft. Jeg er takknemlig for at jeg ofte setter pris på de små tingene i livet som gjør det verdt å leve.
Jeg er takknemlig for at jeg har en god familie som tar vare på meg. Jeg er glad for at jeg har en studenthybel som jeg trives godt i.
Jeg er takknemlig for å ha flyttet til Kristiansand – der har jeg det så bra.
Jeg er takknemlig for at jeg alltid har klart å lytte til mine egne ønsker og gått min egen vei, på tross av andres uenighet eller andre valg. Jeg er takknemlig for at jeg er så ærlig. Jeg er takknemlig for at jeg klarer å bruke humor i hverdagen. Jeg er takknemlig for at jeg kan kjenne på frykt, for da kan jeg også kjenne den gode følelsen av å slutte å frykte.

Jeg er glad for at jeg kan uttrykke meg godt, skriftlig og muntlig. Det er deilig å kunne sette ord på ting, og få ting ut – dele ting med andre mennesker.

cloud-600224_1280

Jeg er takknemlig for at jeg har muligheten til å bli skikkelig beveget og rørt av musikk.
Jeg er glad for å ha funnet ut flere ting med helsen min det siste året. Jeg er takknemlig for at jeg ofte finner håp, selv i de mørkeste stunder. Jeg er glad for at jeg smiler mye. Jeg er takknemlig for at jeg har klart å spare penger selv om jeg er student, uten å leve rigid økonomisk. Jeg er takknemlig for at jeg evner å snakke snilt til meg selv.

Jeg er takknemlig for å klare å være ambisiøs og ydmyk samtidig. Jeg er glad for at mennensker rundt meg har valgt å dele sine vansker med akkurat meg! Takk!

Jeg er glad for at jeg tør. På tross av. Ta sjanser, kjenne på ubehaget for å finne mestring. Jeg er glad for at jeg vet det er lov å gi opp uten å være svak. Jeg er glad for at jeg innerst inne tror på det gode i verden og mennesker rundt meg.

Jeg er takknemlig for å leve!

Hvordan blir ditt 2016? Og hva er du takknemlig for?

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close