Verdien av 5 minutter hvile

Det er så lett å si at vi bør stoppe opp – og ta pauser. Det er noe helt annet å etterleve den regelen. Likevel har jeg noen små tips til hvordan du kan finne fem minutter hvile i hverdagen.

beach-237931_1280

Det er langt mellom liv og lære

Jeg har tidligere skrevet om viktigheten av å ta seg pauser, enten du er eksamenstynget student eller busy med å gjøre karriere (eller alt imellom). Likevel er det noen ganger slik at det er avstand mellom liv og lære, og slik har det nok vært for meg mer enn jeg har evnet å innse.

De siste månedene har jeg gått i oppdagelsesferd hos meg selv, som jeg velger å si til de rundt meg. Jeg har hatt mine runder hvor jeg har hatt det skikkelig tøft. Jeg har rett og slett gjort for mye på kort tid, selv om jeg har sagt til meg selv at pauser er verdifullt. Tidligere har jeg trodd at jeg alltid har slitt med angst, men nå vet jeg så mye bedre. Nå vet jeg hva det vil si å ha angstanfall og å bli stressa av den minste lille ting. Men nå vet jeg også at det meste er verdt det – det å virkelig lære seg å kjenne kan bli noe verdifullt, og ikke bare en byrde.

På vei mot en indre ro – 5 minutter hvile

Jeg er glad for at jeg har hatt perioder med angst – de har gitt meg perspektiver, og ekstra dimensjoner. Jeg har fått ny motivasjon, og bestemt meg for å bli den beste til å takle angst, og den flinkeste til å tenke positivt. Og på veien har jeg lært meg å ta 5 minutter hvile, stort sett hver dag. Jeg har brukt calm.com på mobil i 50 dager i strekk, alt fra 2 til 30 minutter hver dag. For meg er det en perfekt hvilestund og et supert avbrekk i en stressende hverdag. Fremover har jeg tenkt til å bruke appen/nettsiden når jeg kommer hjem fra skolebenken og kjenner stresset ta meg. Jeg håper dette også er noe du kan benytte deg av.

Forsøk du og, vel? Hva får deg til å slappe av? 🙂 Og husk å ta en pause i godstolen med en kopp te!

1 tanke om “Verdien av 5 minutter hvile

  1. Det var ikke før jeg faktisk fikk beskjed om å lære meg å puste, at jeg innså viktigheten av det.. I en hektisk hverdag er det virkelig ikke rart man sliter seg ut. Å ta seg en 5-min jevnt i løpet av hverdagen er garantert en utrolig god idé! Skal testes!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close