Når det er godt å si farvel til 2014.

medium_6873425102

Tidligere var nyttårsaften et mareritt. Raketter, smell, forventninger om tidenes fest som aldri ble noe av. I år kan jeg nesten ikke vente med å ønske 2015 velkommen.

For uten å syte: 2014 har virkelig vært en prøvelse. Jeg har vært vitne til så mye sykdom og elendighet som nærmest har gått i turnus rundt meg. Og etter en desembermåned hvor min egen kropp og helse har vært en skikkelig prøvelse er jeg mektig lei av 2014. Faktisk.

Åpenhetens år

2014 har på mange måter vært åpenhetens år. Både for meg personlig, men også veldig mange rundt meg. Når man deler en personlig historie, eller personlige erfaringer – så får man jammen meg mange skjebnehistorier tilbake. Takk for at du har valgt å dele din historie med meg. Og nok en gang takk til rollemodeller i samfunnet som tør å slå et slag for større åpenhet. Ikke for åpenhetens skyld, men for din egen.

Gleder i sorgen

Det betyr ikke at jeg ikke har hatt det bra i år, også. Jeg har vært så heldig å begynne i verdens beste klasse, vi har gjort masse sammen sosialt og faglig. Og jeg føler meg skikkelig privilegert som får lov til å fortsette 2015 sammen med dem.

Jeg har hatt en haug av gode venner som har stilt opp og vært der for meg. Og jeg har hatt mange jeg har hatt #løft2014-sammen med. Heldigvis.I tillegg har jeg hatt en rekke kulturopplevelser bak meg dette året. Marte Wulff med KSO i Kilden og Sigvart Dagslands førjulskonsert er bare noen av høydepunktene dette året.

Et år med lærdom

Er det noe jeg skal takke det bedritne 2014 for, så er det at jeg i hvert fall har lært masse av det. For det første at mennesker tåler enormt – mer enn jeg noen sinne kunne forestilt meg. I tillegg har jeg lært at sorgen og gleden heldigvis ikke er langt unna hverandre, alltid. Det er lov å le i vonde stunder. Og det er godt å trøste seg med at latter og smil ikke alltid er like langt unna som en kanskje skulle tro.

Flotte ’15

Dette spesielle året har også lært meg at 2015 ikke kan annet enn å bli bedre. Usedvanlig mye bedre. Og som den optimisten jeg er har jeg bestemt meg for at flotte 2015 skal bli det beste året mitt på lang, lang tid. Kanskje det beste noen sinne.

Selv om jeg velger å fjerne meg fra det meste 2014 har tilbudt meg, så tar jeg med meg én ting: hvor uendelig viktig (uansett hvor floskelaktig det måtte høres ut) at man tar vare på hverandre.

Hver dag, hvert minutt. Ingen ting varer evig. Heller ikke sorgen.

Godt nytt år, fine mennesker!

Jeg gleder meg til å skrive med dere i 2015.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close