Når tok du pause sist?

Da jeg var yngre hendte det jeg utsatte å gå på do fordi jeg hadde lekser. Prestasjoner ble viktigere en pauser. Heldigvis er pendelen snudd. Pausen har blitt min medisin – og nå er det på tide at den blir din!

Lær av disse!
Lær av disse!

For når tok du egentlig en skikkelig pause sist? Du student, som i disse dager sitter nedgravd i alt for mye pensum, og alt for mange teoretikere? Eller du, hvem som helst, som har alt for mye å gjøre nå før jul?

Jeg har vært som deg. Jeg tok ikke pauser. Det kjentes oppskrytt, unødvendig. Skulle bare, først. Bare gjøre ferdig den oppgaven, eller skrive ferdig den novellen. Jeg trodde jeg hadde kontroll, selv om sannheten var at kontrollen sakte, men sikkert tok kontroll over meg.

pausequote

Slik skjønner man som regel ikke før man er ute av det selv. Og sånn var det for meg også. Sakte, men sikkert har jeg gjeninnført pauser i livet mitt. Nå nyter jeg en kopp kaffe mellom slagene. Eller motiverer seg selv til å se på en tv-serie når jeg er møkk lei av å lese. For jeg tror at når man er møkk lei noe er det ingen gevinster i å fortsette. Ingen. Kanskje har du dårlig tid til å forstå en dum, slitsom teori, men den blir neimen ikke lettere å forstå uten matinntak, kaffepauser eller toalettbesøk. Tro meg!

Effektiviteten blir ikke bare litt bedre med pauser. Den blir formidabel. Jeg har ingen tall her jeg sitter, men jeg føler jeg nærmest kan garantere deg det likevel. Og er du heldig får du flere effekter på kjøpet: Kanskje økt leselyst? Eller økt motivasjon? Eller det som ble viktigst for meg: økt kontroll. For husk at det er du som til en hver tid skal styre ditt eget skip på livets hav. Alltid. Den dagen Newton, foreleseren eller semiotikeren Pierce tar for mye plass, vet du hva du har å gjøre.

Pause. Nå. Timeout.

Når tok du egentlig pause sist?

Lykke til med eksamen!

 

 

Fotokreditt: faith goble via photopin cc

1 tanke om “Når tok du pause sist?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close