Prosjekt #løft2014!

Dette er en historie om sårbarhet og smil. Om livets mange mellomrom. Og om håp.

Livet er en gave. Det er spennende, morsomt og givende. Men noen vanger oppleves det mildt sagt urettferdig og belastende. Vondt og vanskelig. Jeg tør påstå at jeg har hatt et hardt 2014. Jeg har grått, levd og ledd meg gjennom begravelse, sykdommer, dåp og bryllup på et halvår. Seks mektige måneder. Da er det lett å bli motløs og miste håpet. Og jeg har vært der – innimellom.

Men så skjer det noe, som gjerne bare skjer når du minst venter det. På mitt mest slitne, når kroppen og hodet verket i takt med angsten og uroen fikk jeg det for meg. Jeg spanderte middag på to av mine nærmeste; kjæresten min og min Kristiansandbestevenninne. (Jeg er heldig som har flere av dem). Jeg ville feire 2014.

Hvorfor feire når alt føltes feil? Det var akkurat som om koppen gikk inn i fysisk og mentalt forsvar ved å spore opp alle måter å oppleve lykke på. Og der og da fremstod en hyggelig middag som et resalistisk alternativ. Og på mitt mest slitne, da jeg klarte å lire av meg et løft! i stedet for skål! forstod jeg at jeg ville prøve å løfte 2014. Så jeg sa det. Og vi skålte.

Prosjekt #løft2014 handler ikke om mine seks vanskelige måneder. Det handler ikke om min trang til å utlevere sårbarhet. Det handler om mellommenneskslighet, tro og håp. Vi kan ikke garantere solskinn, smil og ferier. Vi aner ikke om det vi gruer oss for faktisk vil skje en gang, eller tilsvarende om det vi håper på skjer oss. Men inntil det motsatte er bevist kan vi velge å se for oss at alt går bra og å leve i den troen.

Det har ikke jeg vært noe flink til. Jeg har trodd i timer, dager og så blitt skuffet. Men jeg har ikke levd meg inn i det. Visualisert det. Før nå. I helgen tok jeg taubane, seilet av gårde i strikk, mellom to trær, i skogen. Jeg kjørte tube bak en båt. Og jeg trodde jeg ikke likte fart. Jeg likte faktisk ikke fart. Men med farten forsøkte jeg. Det var et lite løft.

Jeg skal fortsette å løfte september. Tørre å tenke det jeg aldri tør. Og tro på det. Oktober, november, desember. Men det er tungt å løfte alene. Derfor vil jeg at du tar del i det. At vi løfter sammen.

Så la oss bruke resten av året på å løfte det til nye høyder. På personlig plan, mestre en utfordring som å ringe de du aldri tør, eller reise til det stedet du aldri har vært. Smått eller stort betyr ikke noe. Alle løft er løft med mening. Tør å se for deg det umulige!

Selv har jeg ikke tenkt ut helt hvordan jeg vil løfte året, men jeg starter med en liten liste. Min personlige bucket lift list. Ikke-prioritert rekkefølge, selvsagt 🙂

1. Møte Lene Marlin
Dette høres flåsete ut, fjortis ut. Men et ledd i å løfte året for meg er å ta tak i gamle ønsker som har ligget ned i skuffer og støvet bort. De som kjenner meg vet at jeg har hørt på denne artisten siden jeg var åtte og imke forstod et kløyva ord. Men med tiden har jeg forstått, og jeg forstår at hun har flere tekster jeg kjenner meg igjen i og finner trøst i. Da er det faktisk verdt å få til et møte. Hvordan det går vet jeg ikke, men jeg tror at sammen er vi sterke.

2. Reise spontant
Jeg har reist før, men gleden over å gjøre noe spontant er undervurdert. Jeg skal løfte 2014 ved å reise sånn skikkelig spontant! Spenningen over å ikke vite når og hvor gir meg et skikkelig kick!

3. Overraske
Ingen ting er som å glede andre uten at de vet hvor glade de blir. Jeg vil finne en som fortjener det og overraske skikkelig!

4. Rose andre
Dette er heller ikke uoppnåelig, men i hverdagen glemmer man dette, man tenker så mye fint som man ikke sier høyt. Dette året vil jeg virkelig prøve å gi andre ros. De fortjener faktisk å høre det gode de gjør!

5. Spille inn en låt
Jeg elsker sang og musikk og har flere egenskrevne låter som jeg ikke har klart å gjøre noe særlig med. Drømmen er å få spilt inn i hvert fall en av dem!

Sammen skal vi klare å løfte 2014! Jeg vil gjerne ha hjelp av deg til å realisere mine ønsker, og jeg vil hjelpe deg med dine. Hvordan vil du løfte året? Del dine løft på hashtagen #løft2014! Vi sees på Facebook, Twitter, Instagram og ellers i livet!

1. 2. 3.
LØFT!

20140901-214545-78345727.jpg

1 tanke om “Prosjekt #løft2014!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close