Det sunne i å la seg forme – å la seg bevege

Jeg hører på en artist som har sunget til meg så mange ganger tidligere. Siden siste innlegg har jeg opplevd intens glede og driv over å være en av 25 heldige som fortsatt har mulighet til å få en helt utrolig sommerjobb.

Marit Grimsrud. (C) Thomas Hegna.
Hvem er dine forbilder? Foto: Thomas Hegna.

Siden sist har jeg tatt personlighetstest og blitt dybdeintervjuet. Blitt utfordret på hvorfor personligheten min er som den er. Som min dyktige rådgiver fra Adecco Search & Select har spurt; hva er det som har vært med på å forme deg?

Selv om jeg ikke fikk mye tid til å tenke på intervjuet klarte jeg å svare et svar jeg mener var godt. Nok. Men kanskje viktigere; spørsmålet la seg i underbevisstheten og lot seg modne. For det er flere ting som har vært med på å forme meg. Jeg har lyst til å presentere tre. Tre forbilder.

Og nå hører jeg altså på den første. Jeg liker ikke å si at hun har vært et idol, selv om hun sikkert kan kategoriseres som det. Hun har en stemme som får meg rolig til sinns, et låtskrivertalent som er beundringsverdig, og en enorm og nærmest sjelesettende formidlingsevne. Du har (overraskende nok, vil kanskje fansen si), sett henne på tv i det siste.

Lene Marlin har aldri vært der personlig. Men hun har likevel bistått meg i livet fra jeg krabbet høyt og lavt, skrek og skravlet i en alder av åtte. Hun har vært i bevisstheten min i fjorten år. Mer enn halve livet mitt. Det går ikke upåaktet hen. Sånn som nå for eksempel, når jeg hører strofer og toner fra hennes første album Playing My Game – blir jeg satt tilbake til det livet jeg levde som åtteåring.

Svisj.

Og jeg ser og forstår og lytter på en annen måte nå enn da. Jeg skjønner at hun har vært en trygghetsformidler. En som tåler å snakke om tristhet. En som forteller deg at en dag vil alt bli bra.

Jeg er nærmere den dagen nå enn noen gang tidligere. Og hun skal så absolutt ha noe av æren for det.

Men livet mitt har selvfølgelig latt seg forme av flere enn henne. I 2003, nøyaktig ti år siden, fikk jeg en ny støttekontakt. En støttekontakt som ga meg inspirasjon og livsglede uavhengig av hvilke aktivitetet hun var med meg på. Hun viste meg deler av livet sitt som hun hadde kommet gjennom. Sånn som ungdomskole, kjipe mandager og stress. Hun lærte meg til å tro på at ting går bra, ikke bare si det. Jeg tør å påstå at jeg på grunn av henne har lært meg å fokusere. På én ting av gangen. En egenskap jeg benytter meg av til det fulle nå. Jeg er deg evig takknemlig

I tillegg til disse flotte damene er det en tredje som fortjener å bli trukket fram. Jeg har lyst til å sette fokus på en som har gitt meg faglig input uten at hun egentlig er klar over det selv. En som har lært meg å forstå at tidsbruk kan styres av deg selv. En twitterhelt når det kommer til det å opparbeide seg evne til å kommunisere klart og tydelig. Det høres kanskje enkelt ut – men er det én ting du lærer som kommunikasjonsstudent er det at prosessen som skjer når vi mennnesker kommuniserer med hverandre – er alt annet enn entydig. Og ensidig.

Dette tar Cecilie Thunem-Saanum så absolutt høyde for. Gründeren fra Sørlandet som viser at man kan velge hvem man vil være gjennom å «gjøre mer av det du tror på» og «tro på mer av det du gjør». Og det gjør jeg nå. Mer enn før.

Det er sommerjobbsprosessen et ypperlig eksempel på. Jeg deltar fordi jeg vil, og jeg vil delta nettopp fordi jeg deltar. Det handler om å investere i frø du allerede har tro på at skal spire. Og det handler om å bruke den fullvokste blomsten som inspirasjon og tro på at du kan klare nettopp det.

Jeg vil så absolutt si at forbilder har vært med på forme meg. Og jeg tror det er viktig å bli bevisst på hva som gjør at du er den du er i dag. Det skader sjelden, og bidrar dessuten til større selvinnsikt og muligheter til å si takk til fortiden, og gripe fatt på fremtidens utfordringer.

Det er sunt å la seg forme. Å la seg bevege.

Magen er høyspent, og hodet i stram posisjon.

Jeg er spent og glad. Spent på tirsdag kl 12. Topp 10.

Glad for at jeg har klart å gjøre mer av det jeg tror på. Og trodd på det.

Topp 10 kunngjøres her, kl 12. den 26. mars.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close