Neste steg: en av 25?

Jeg har i løpet av de siste to årene kjent at jeg elsker å ha mange baller i lufta på én gang.

Vær fokusert og oppmerksom på hva som gir deg energi i livet. Bruk det! (Foto av: Julie Settemsdal)
Marit Grimsrud. Vær fokusert og oppmerksom på hva som gir deg energi i livet. Bruk det! (Foto av: Julie Settemsdal)

For meg er følelsen av å vite at jeg har klart å sende avgårde en rekke søknader om hjelpemidler samme uke som jeg leser pensum til forelesningene uka etter, treffer venner på kafé og lager middag, enormt tilfredsstillende. Jeg liker å kjenne puls. Å kjenne at jeg lever.

Kanskje har det sammenheng med at jeg ble født tre måneder for tidlig. Kanskje ikke. Jeg liker å tro det. At jeg ble født med livsgnist og energi fra første stund. Vi har brukt å fleipe med det i familien. Søsknene mine har bursdag i mars, så selvfølgelig ville vel jeg også ha bursdag den måneden?

Som barn ble jeg beskrevet som energisk og glad. Sykepleiere lurte på om jeg aldri var lei meg. Selvfølgelig hendte det og. Jeg har ikke seilt gjennom livet, men kanskje har det blitt en indre styrke?

På barneskolen opp til videregående slet jeg mye med «flink pike»-symptomer: jeg var i overkant snill, og gjorde det jeg skulle. Til enhver tid. Men jeg stresset meg gjennom hverdagene. Og gruet meg til søndager: da var en ny uke i vente.

Da jeg ble ferdig med videregående var det akkurat som et teppe foran øynene slapp taket. Jeg tror jeg trengte å vite at jeg ikke var låst til et enkelt system lenger. At jeg fikk frihet til å velge. Frihet under ansvar.

Friheten ble min gullbillett til finere dager. Jeg har brukt erfaringene mine fra en stressfulle tid og latt det bli min styrke. Jeg klarer å kjenne etter. Puste mens jeg tenker. Ikke etterpå. Kjenne forskjell på må og bør. Og kan. Kjenne forskjell på travelhet og negativt stress. Travle dager gir meg energi og mestringsfølelse. Derfor jakter jeg på nye muligheter til å bruke evnene mine. Rutiner jeg før elsket blir nå noe kjedsommelig. Jeg er fri under ansvar. Jeg klarer å si ja, jeg klarer å si ifra. Men jeg klarer også å si nei. Det er kanskje enda viktigere.

Så som den løsningsorienterte og energirike personen jeg er, ble jeg enormt glad og stolt da jeg, for en ukes tid siden, så at jeg fortsatt er med i kampen om å være konsernsjef i Adecco i august. Jeg er en av de 50 beste. Men jeg håper at jeg i morgen på denne tiden kan fortelle dere at jeg er blant topp 25. Slik at jeg kan fortsette å jakte på livet. Og på nye utfordringer.

Mulighetene ligger der. Kanskje gjemt under asfalten, eller mellom to lyktestolper. Det gjelder å lete der ikke mange ser. Og det gjelder å lete lenge nok.

2 tanker om “Neste steg: en av 25?

 1. Hei. Du skriver godt, men vi fikk aldri noe svar på hvordan det gikk med konsernsjef kampanjen 🙂
  Selv var jeg med både i fjor og i år, men ikke kommet til topp enda.
  Les gjerne om mine tanker og meninger rund prosessen bit.ly/YB4SZf

  1. Hei! Hvis du leser innlegget ser du at jeg er topp 25. Får vite mer på tirsdag.
   Skal tydeliggjøre det nå.

   Takk for kommentar!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close