Får jeg tidenes kuleste sommerjobb?

Jeg ante ikke at februar skulle bli en så spennende måned! For litt over en uke siden, registrerte jeg meg som kandidat til å få tidenes sommerjobb. 

Illustrasjon: Colourbox.com
Illustrasjon: Colourbox.com

For jobben er ikke hva som helst! Adecco, Norges største bemannings- og rekruteringsbyrå, gir alle som er student muligheten til å være konsernsjef i én måned i sommer!

Jeg er en person som med årene har blitt flinkere til å bruke de mulighetene jeg ser rundt meg. Når jeg så at Adecco lyste ut sommerjobben også i år, fristet det å søke. Ekstra spennende er det at de i denne runden har valgt å benytte seg av gamificiation for å finne frem til de rette kandidatene. Alle registrerte brukere får fra første stund mulighet til å styrke sitt kandidatur gjennom blant annet å duellere mot hverandre i kunnskapsspørsmål og laste opp bidrag om seg selv.

Da jeg hadde faget digital formidling lærte jeg mye om fordelene og ulempene ved å bruke gamification i læring og andre områder. Begrepet, som kan oversettes til spillifisering, går ut på å benytte seg av spillmekanismer i nye sammenhenger. Dette mener jeg er av det gode når det bidrar til motivasjon uten at det går ut over kvaliteten til den jobben du skal utføre.

I så måte synes jeg Adecco har klart å utnytte gamification med bravur. For å få poeng i dueller, må kandidatene vise kunnskap om konsernet og andre faktorer som spiller inn i en jobb som konsernsjef. I tillegg deles andre poeng ut over tid. Det fører til økt konkurranseinstinkt, uten at det svekker rekrutteringsprosessen.

Nå er jeg så heldig at jeg har gjennomført et telefonintervju allerede! Det betyr at Adecco mener jeg har skilt meg ut i mengden som en aktuell kandidat for deres sommerjobb. Jeg er en person som virkelig går inn for noe jeg har lyst til, så jeg må innrømme at dette intervjuet har satt blod på tann. Jeg nekter å gi meg, og jeg ønsker å kjempe for å komme lengst mulig i prosessen.

Jeg representerer i tillegg en viktig minoritet i samfunnet, og håper at jobben kan bidra til å synliggjøre problemstillinger vi står utenfor. Jeg er vant til å se etter helhet, vilje, muligheter og løsninger – så nå vil jeg bevise for Adecco at jeg er kandidaturet mitt verdig! Så håper jeg at jeg gjennom dette vil lære veldig mye mer om meg selv og mine egenskaper. Jeg tror at alle mennesker har godt av å få kartlagt sine gode, men også kanskje like viktig, sine mindre bra sider.

Jeg gleder meg til å fortsette å jakte på sommerens kuleste jobb. Dersom du ble fristet til å søke er det enda ikke for sent! Jeg håper å se deg i duell!

Søk på Norges kuleste sommerjobb du også!

www.konsernsjefen.no

Hodejegeren på Facebook  |  Hodejegeren på Twitter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close